papakiteliatziar

Πατατοσαλάτα

Στάνταρντ για εκδρομές και καλοκαιρινά πικνίκ, η πατατοσαλάτα δεν είναι δύσκολη, ούτε θέλει πολύ δουλειά. Όσο θυμάμαι πάντα μου άρεσε το φαγητό αυτό. Στο βιβλίο "Το εγχειρίδιο του καλοφαγά ιστιοπλόου" (εκδόσεις ψυχάλου) βρήκα μια συνταγή η όποια είναι σχεδόν ίδια με την δικιά μας, οπότε παραφράζω όπως την φτιάχνουμε εμείς (τώρα που το λέμε, το βιβλίο έχει πλάκα, αν το βλέπετε κάπου αγοράστε το):

  • 1 κιλό πατάτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 αυγά βραστά
  • λίγη κάπαρη

και για την σάλτσα

  • 4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • 2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε και τα κρεμμυδάκια, όπως και τα βραστά αυγά.

Βάζουμε πατάτες, κρεμμυδάκια, κάπαρη, αυγά σε ένα δοχείο, ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο δοχείο φτιάχνουμε την σάλτσα: Ανακατεύουμε καλά τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και τη σκελίδα σκόρδο την όποια έχουμε λιανίσει. Δεν ξεχνάμε να αλατοπιπερώσουμε.

Βάζουμε την σάλτσα στις πατάτες και ανακατεύουμε τα πάντα, έτοιμο... όχι ακριβώς. Η πατατοσαλάτα είναι έτοιμη, αλλά την βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε μερικές ώρες. Όσο πιο πολύ την αφήνουμε, όσο καλύτερα γίνεται, εγώ την προτιμώ και την επόμενη μέρα!

NeedsSpellChecking