papakiteliatziar

Κοράλια με τυρί Ελβετίας

Τα ελβετικά "Chäshörnli" ("χαίσ-χερνλι") είναι μια πολύ απλή συνταγή από την Ελβετία, ιδανική για το χειμώνα. Είναι ένα εύκολο φαγητό που η επιτυχία του εξαρτάται από την ποιότητα των συστατικών. Για αυτό το λόγο συστήνω να αγοράζετε αληθινό ελβετικό τυρί και να χρησιμοποιείται αληθινό βούτυρο, όχι μαργαρίνη.

  • 300g Κοράλι (ζυμαρικά)
  • Αλάτι
  • 1 κρεμμύδι
  • 50g βούτυρο
  • 4 κουταλάκι κρέμα γάλακτος
  • φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 200g τριμμένο Emmentaler ή Gruyère
  • Μους από μήλα (αν δεν αρέσει αφαιρείται)

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, βράζουμε τα ζυμαρικά στο αλατισμένο νερό "al dente". Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Εκεί μόλις που το κρεμμύδι αρχίζει να αλλάζει χρώμα στο καφέ, τα "σβήνουμε" με την κρέμα γάλακτος.

Βάζουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε με τα άλλα. Ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε και βάζουμε και πιπέρι ανάλογα με το γούστο μας. Ανακατεύουμε το μακαρόνια που και που για να καίγεται λίγο από κάτω το τυρί, και ξανά ανακατεύουμε.

Ξεχωριστά σερβίρουμε το μους από μήλα - το όποιο δεν το θέλουν όλοι με αυτό το φαγητό, αλλά παραδοσιακά΄αυτά τα δύο πάνε μαζί.

Όταν έχουμε τα ζυμαρικά έτοιμα βραστά στο σπίτι και το τυρί τριμμένο, το φαγητό αυτό φτιάχνεται σε 5 με 10 λεπτά, κάτι που το κάνει κατάλληλο αν δεν ξέρουμε ακριβώς πόσοι επισκέπτες μας έρχονται.

NeedsSpellChecking!