papakiteliatziar

Developing Leaders (For User Groups)

(Μετάφραση του κείμενου του betabug στα Ελληνικά από τον Στέφανο και την Jill. Ευχαριστώ πολύ!)

Σαν προίν πρόεδρος ενός μάλλον μεγάλου MUG (της Ελβετίας) όρισα σαν προτεραιότητά μου να πείσω άτομα να συνεργαστούν με το MUG. Τώρα πια τα καταφέρνω καλύτερα (στμ: αυτό είναι σίγουρο, απόδειξη ότι έβαλε εμένα να του μεταφράσω αυτό το κείμενο) και προσπαθώ για να γίνω ακόμα καλύτερος. Σαν συνεργασία εννοώ όχι την απλή συμμετοχή, αλλά και θέσεις υπέυθυνες, όπως οργανωτή, επικεφαλής ομάδων, συνεργασίες και γενικά ενεργείς δραστριότητες.

Στην πορεία της θητείας μου πήρα αρκετά μαθήματα. Θα προσπαθήσω να σας περάσω μερικά από αυτά:

Βάζουμε κοντινούς στόχους, μικρές δουλειές, μικρά βήματα.

Δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους να κάνουν κάτι μικρό, συμετέχουν και ίσως να κάνουν και κάτι μεγαλύτερο. Συν το ότι δεν 'καίγονται' από υπερφόρτιση. Συν το ότι έτσι υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή. Έτσι πάντα προτιμώ να δίνω την δουλειά σε δύο άτομα αντί για ένα. Επίσης τους κάνω την ζωή εύκολη για το ξεκίνημα. Π.χ. έχω φτιάξει ένα manual για το πως φτιάχνουμε μία mailing list και έτσι η επικοινωνία μεταξύ της ομάδας είναι εύκολη. Προσπαθώ πάντα να βρω ανθρώπους που μπορούν να είναι υπεύθυνοι ομάδας χωρίς να περιμένω απόλυτη αφοσίωση από την αρχή. Στην πραγματικότητα δεν απαιτώ καθόλου αφοσίωση, αφού τα MUGs? είναι σε εθελοντική βάση.

Κρατάμε το ενδιαφέρον ζεστό

Γράφουμε άρθρα στο newsletter του συλλόγου σχετικά με την συμμετοχή και πως μπορούμε με αυτότον τρόπο να διαμορφώσουμε το MUG βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Σηκώνομαι και μιλάω σχετικά σε συγκεντρώσεις. Στέλνω mail στις λίστες διαφημίζοντας τις δουλειές μας και προκαλώντας περισσότερη συμμετοχή. Είναι κάτι που μπορεί να γίνετε συνεχώς.

Θέτοντας το θέμα σε προσωπικό επίπεδο

Όποτε μιλάμε σε άποιον, ακούμε για το τι είναι ικανός να κάνει και του προσφέρουμε μία ανόλογη δουλειά (επικεφαλής μιάς ομάδας) Αυτό γίνετε σε προσωπική βάση και βασίζετε στην ικανότητά μας να ακούμε τους άλλους. Στην περίπτωση που κάποιος ενοχληθεί κάνουμε πίσω με χαμόγελο.

Υιοθετούμε την λέξη 'ευχαριστώ'

Κάνουμε κινήσεις όπως: Γράφουμε ειλικρινή ευχαριστήρια γράμματα σε όλους όσους πήραν μέρος σε μία προσπάθεια όσο εύκολη και αν ήταν. Κάνουμε το ίδιο και δημόσια προσπαθώντας με διακριτικό τρόπο να προσελκύσουμε και άλλους εθελοντές.

Αποφασίζουμε όλοι μαζί.

Οι αποφάσεις δεν παίρνονται από ένα ή δύο άτομα. Κάθε φορά που γίνετε κάτι τέτοιο κάποιος θα ενοχληθεί και θα έχει δίκιο. Έτσι, ακόμα και αν αισθανόμαστε ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας πρέπει να το συζητάμε με όλη την ομάδα. Δεν υπάρχει συμμετοχή χωρίς ενημέρωση και δημοκρατία. Φτιάχνουμε mailing lists για κάθε ομάδα και έτσι όλοι είναι ενήμεροι και έχουν την γνώμη τους. Αυτος ο τρόπος βολεύει γιατί δεν καθιστά αναγκαίες τις καθημερινές συναντήσεις.

Λίστες με εθελοντές

Τις οποίες έχουμε μόνιμα στο site και στο newsletter. Λίστες με δουλειές που πρέπει να γίνουν, για άτομα που χρειαζόμαστε, για στόχους που θέλουμε να πετύχουμε. Κρατάμε συνεχώς ζεστό το ενδιαφέρον τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι για τον σύλογο κάτι τέτοιο.

Επενδύστε στο ανθρώπινο δυναμικό

Όταν βρίσκετε κάποιον να κάνει μία δουλειά για σας, μην το σκέφτεστε καθόλου. Εκπαιδεύστε τον. Στην αρχή ίσως σας πάρει περισσότερη ώρα από ότι θα θέλατε, αλλά μακροπρόθεσμα η επένδυσή σας θα αποδώσει. Θα γίνει μία δουλειά χωρίς την δική σας συμμετοχή καιθα σας αφήσει πολύτιμο χρόνο για άλλες πιό σημαντικές.

Τιμήστε τους Έλληνες φιλοσόφους

Στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη γράφει: 'Δεν ελπίζω σε τίποτα, δεν φοβάμαι κανέναν, είμαι λεύτερος'. Μην ελπίζετε λοιπόν ότι θα έρθει κάποιος να σας προσφέρει βοήθεια. Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει και ο φόβος ότι κανένας δεν θα βιηθήσει. Έτσι αισθανόμαστε ελεύθεροι να κάνουμε αυτό που πρέπει. Γενικά εμένα με βοηθάει πολύ να φέρνω στο μυαλό μου ρήσεις φιλοσόφων. Αλλά μηνν τα παίρνετε όλα τόσο σοβαρά. Τα Mac είναι μόνο ένα χόμπυ για μας και το κάνουμε γιατί μας αρέσει.